Nieuws en actualiteiten

praktijkgerichte ATEX training volg je bij IAB Ingenieurs

De toegevoegde waarde van een praktijkgerichte ATEX training

9 oktober 2018
Gepost in

Albert Schuiling is een vaste docent bij IAB Ingenieurs. In deze video vertelt hij meer over de toegevoegde waarde van een praktijkgerichte ATEX training.

Lees verder
Bepalen van ATEX zonering

Methoden voor het bepalen van ATEX zonering

1 oktober 2018
Gepost in ,

Bepalen van ATEX zonering is soms erg lastig. De wet schrijft namelijk niet voor welke methode er gebruikt moet worden, wel dat de risico’s zo goed mogelijk moeten worden bepaald. Er zijn verschillende methoden, normen en tabellen voorhanden. Maar welke kies je? We vergeleken een aantal beschikbare methoden.

Lees verder
ongeval door een heggenschaar

Ongeval door een heggenschaar met CE-markering

11 september 2018
Gepost in ,

Bij een ongeval door een heggeschaar verloor een medewerkerk onlangs drie vingers. Kwam dit door foutieve CE-markering? Of lag de oorzaak elders?

Lees verder
ATEX werkinstructie

Zo ziet een goede ATEX werkinstructie eruit

6 september 2018
Gepost in

Medewerkers dienen te worden voorgelicht over de risico’s van ATEX werkzaamheden. Maar hoe ziet een ATEX werkinstructie eruit? En hoe organiseer je dat?

Lees verder
explosie door een instortende graansilo

Explosie door een instortende graansilo

9 augustus 2018
Gepost in ,

In Indianapolis (USA) is in 2017 een explosie door een instortende graansilo ontstaan. De silo stortte in doordat de constructie niet sterk genoeg was. In een video is te zien hoe de silo langzaam omvalt, waarbij veel stof vrijkomt en ook een ontstekingsbron aanwezig is. Alles speelt zich buiten af. Een grote explosie blijft min of meer uit.

Lees verder
CE Safety Expert TÜV-gecertificeerd

Alles leren over CE-markering? Wordt CESE® CE Safety Expert

15 juli 2018
Gepost in ,

CESE® is een TÜV gecertificeerd persoonscertificaat waarmee kennis en deskundigheid op het gebied van CE-markering kan worden aangetoond. In 12 dagen wordt je opgeleid tot CE Safety Expert.

Lees verder
lasrook afzuigingIAB Ingenieurs

Lasrook is kankerverwekkend – 6 aandachtspunten voor afzuiginstallaties

14 juli 2018
Gepost in ,

In veel werkplaatsen komen we bij het maken van een risico-inventarisatie ook elektrische lastoestellen tegen. De risico’s van het lastoestel zijn hoofdzakelijk elektrisch van aard. Maar het lasproces op zich is een heel ander verhaal. Lasrook is zeer kankerverwekkend. Daarom hebben wij 6 aandachtspunten voor afzuiginstallaties op een rij gezet.

Lees verder
Is een krooshekreiniger een voltooide of niet-voltooide machine?

Wanneer spreek je van een voltooide of niet-voltooide machine?

11 juli 2018
Gepost in ,

Wanneer spreek je van een voltooide of niet-voltooide machine? De definitie van een voltooide of niet-voltooide machine geeft in de praktijk veel aanleiding tot discussie en verwarring.

Lees verder