Opleidingen, Trainingen en Cursussen

Zoek in de FAQ’s

Gebruik het formulier hieronder om in de FAQ’s te zoeken


Kunnen specifieke vragen of situaties in de cursus worden besproken?

Jazeker, in iedere opleiding, training en cursus is er voldoende ruimte en praktijkkennis aanwezig om uw specifieke vragen te beantwoorden. In enkele situaties moeten we soms ook op zoek in achterliggende wetgeving, normen, etc. Dan beantwoorden we de vraag op een later tijdstip.

Wanneer ontvangen we de factuur voor de cursus?

De aanmeldingen voor de trainingen, cursussen en opleidingen van IAB Ingenieurs worden automatisch afgehandeld via de webshop. Bij bestellen van één of meerdere trainingen krijgt u de mogelijkheid om via iDeal, credit card, factuur of middels een handmatige overschrijving te betalen. De betaling dient te allen tijde 30 dagen na ontvangst van de factuur ,maar in ieder geval voor aanvang van de eerste cursusdag op onze bankrekening te zijn bijgeschreven. Anders kan de opgegeven cursist niet deelnemen aan de cursus.

Wanneer ontvang ik een bevestiging van deelname aan een training?

Na uw aanmelding via onze website ontvangt u via e-mail een automatisch gegenereerde bevestiging van uw aanmelding op het e-mailadres dat is opgegeven bij de factureringsgegevens. Mocht u deze e-mail na circa 5 minuten nog niet hebben ontvangen, stuur ons dan een e-mail of bel naar 0596-680740. Daarnaast ontvangt de cursist zelf nog een bevestiging van deelname, met gegevens over de locatie. Ongeveer 1 week voor aanvang van de cursus sturen wij nog een herinnering naar het e-mailadres van de cursist.

 

Zijn er ook andere cursusdata bekend, dan op de website genoemd?

Op de website staat bij de beschrijving van de cursus, training of opleiding de eerst volgende cursus genoemd. Van sommige trainingen zijn meerdere cursusmogelijkheden, de data staan bij de cursussen genoemd. Doorgaans plannen we weer nieuwe cursusdata na afloop van een georganiseerde cursus. Meestal zijn alle trainingen ingepland van sept - juni in het jaar er op. Soms zijn er erg veel aanvragen voor een cursus, waardoor de cursus vol zit. Dan wordt er vroegtijdig een nieuwe cursus ingepland.

Zijn er nog voldoende plaatsen voor deelname aan een training?

De cursusdata staan bij de betreffende opleiding, training of cursus op de website aangegeven. Zolang deze data beschikbaar zijn is er ook nog plaats in de cursus. Mocht een cursus vol zitten, dan plannen we nieuwe data. U kunt natuurlijk ook even een berichtje sturen om te vragen of er nog plaats is in een cursus. Gebruik hiervoor het contactformulier, klik hier ......

Is het mogelijk om van een meerdaagse training alleen een paar dagen te volgen?

Diverse trainingen en opleidingen worden als meerdaagse trainingen aangeboden. Helaas is het niet mogelijk om een selectie uit het trainingsprogramma te volgen. De ervaring heeft geleerd dat de training of opleiding als een samenhangend geheel gevolgd dient te worden.

Hoe kan ik studie-advies krijgen over een training die ik wil volgen?

Voor advies over een cursus of training stuurt u het beste een bericht via ons contactformulier. Wij krijgen uw vraag dan via email binnen en zullen per omgaande reageren.

Ik heb me aangemeld voor een cursus. Kan ik de data nog wijzigen?

Het kan voorkomen dat u bij nader inzien niet op de door u gekozen data naar de cursus kunt komen. Een wijziging geldt in feite als een annulering. Daarom gelden de algemene voorwaarden: U kunt uw cursusdata tot 3 weken van te voren wijzigen naar een ander cursusmoment. Dit dient u schriftelijk door te geven aan cursusadministratie@iab-ingenieurs.nl. Aan het wijzigen zijn administratiekosten verbonden. Deze bedragen € 100,- exclusief btw per wijziging, per keer. Indien u binnen 3 weken voorafgaand aan de cursus nog wilt wijzigen naar een ander cursusmoment, dan zijn wij genoodzaakt de volledige cursuskosten in rekening te brengen, zonder daarvoor een tegenprestatie te hoeven leveren. U kunt wel een eventuele collega naar de cursus op de reeds geboekte data sturen. Dan brengen wij enkel € 100,- administratiekosten in rekening.

Kan ik een deel van een meerdaagse training op een ander moment volgen?

Ik volg een meerdaagse training, maar ik kan een of meerdere data niet. Kan ik die data op een ander moment inhalen? Nee, helaas kan dit niet. Wij hebben een beperkt aantal plaatsen in onze trainingen en dit zou betekenen dat u op twee cursusmomenten een volledige cursusplaats bezet houdt. Indien u bepaalde data niet kunt, dan kunt u eventueel een medecursist vragen aantekeningen te maken.

Krijg ik ook SKO-punten voor opleidingen van IAB?

Nee, vanaf 2020 krijg je bij onze opleidingen geen SKO-punten meer.

Ik heb een examen gemaakt tijdens een cursus van IAB. Kan ik naderhand mijn resultaten inzien en een toelichting krijgen?

In verband met de hoeveelheid extra tijd die het kost, is het naderhand inzien van IAB examens is helaas niet mogelijk. Wij doen ons best om aan het eind van de cursus de meerkeuzenvragen meteen na te kijken en eventuele vragen zo veel mogelijk ter plaatse te beantwoorden. Bij online cursussen en examens krijgt u wel automatisch een toelichting op het door u gegeven antwoord.

Gaan de cursussen van IAB tijdens de Coronacrisis wel door?

Ja, de cursussen van IAB gaan gewoon door en vinden op afstand, via videoverbinding, plaats. De online trainingen zijn gelijkwaardig aan de klassikale trainingen, met dit verschil: je volgt de training vanuit je eigen werkplek.

Waarom worden de examens apart afgenomen?

Met ingang van september 2020 worden de examens apart afgenomen. Daarvoor waren de examens onderdeel van de training. Om een aantal redenen hebben we de examens losgekoppeld van de trainingen:

  • Sommige cursisten vinden een examen niet zo belangrijk en willen zoveel mogelijk leren tijdens de training. De tijd van een examen is een wezenlijk deel van de training. Door het examen apart af te nemen kunnen we meer behandelen in de training.
  • Door het examen als laatste deel van de training af te nemen heb je geen tijd om je goed voor te bereiden. Het examen is nu op een door jou gekozen moment en je hebt alle tijd om je voor te bereiden.
  • Wellicht heb je de kennis al, dan kun je ook alleen het examen doen.

Kortom: verschillende redenen om het examen los te koppelen van de training.

Ik heb al een training besteld.

Heb je al een training besteld en ga je deze vanaf 1-9-2020 doen, dan stemmen we het examen met je af. Je hoeft dus geen nieuw examen te bestellen. Bestel je vanaf 1-8-2020 een training, dan kun je dus zelf een examen bijbestellen. Zie voorbeeld examen Ex 001.